Het leven gaat niet altijd over tulpen

Het leven gaat niet altijd over tulpen

Teledoc 80 minuten

Eerste uitzending op maandag 7 juni 2021 om 20:00 op NPO2

 

Regie: Barbara Makkinga

Dramaturgie: Katja Schoondergang

Camera: Roel van ’t Hoff

Geluid: Menno Euwe

Montage: Stefan Kamp

Compositie: Vincent van Warmerdam

Productieleiding: Manon van Maurik, Judith Reuten

Uitvoerend producent: Judith Reuten

Productie assistentie: Koen Gomes

Producent: Monique Busman en Michiel van Erp

 

Een productie van De Familie Film en TV, in coproductie met EOdocs.

Dit is het portret van een West-Friese familie die een tulpenbedrijf runt: de familie Schouten in Andijk. Het is een succesvolle onderneming. Het gezin, bestaand uit vader, moeder, twee zonen en twee dochters, barst van de plannen en ambities. Dat werpt zijn vruchten af. Ook op het gebied van sport: de jongste dochter Irene en de oudste zoon Simon gelden als grote schaatstalenten. Irene heeft op de Olympische Spelen al een medaille binnengesleept, en van Simon wordt verwacht dat hij de Elfstedentocht zal winnen. Mits die ooit nog gehouden wordt natuurlijk.

Dus het gaat in dit gezin zeker niet alleen maar over tulpen. Wel over hard werken. En over hard trainen. En over moeder. Het gaat heel veel over moeder. Anderhalf jaar geleden kreeg zij een hersenbloeding. De dokters gaven geen cent voor haar herstel.

Maar de Schoutens zouden de Schoutens niet zijn als ze het hierbij lieten zitten. Met zijn allen zorgen ze voor de vrouw die ooit voor hun allemaal zorgde. Elke vorm van vooruitgang wordt gevierd als een overwinning. Het leven gaat niet altijd over tulpen gaat over mantelzorg, ondernemerschap en schaatsen. En over tulpen natuurlijk. Nederlandser kan bijna niet.

Uitzendingen

maandag 7 juni 2021 om 20:00 op NPO2

dinsdag 8 februari 2022 om 22:15 op NPO2